BG отвън изглежда отвратително - разкрачена между Изтока и Запада

Новините

15-06-2014, 17:02

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Бойко Борисов се завърна от САЩ: Консенсус няма

лгария отвън изглежда отвратително - нестабилна, непрогнозируема, разкрачена между Изтока и Запада. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след завръщането си от посещение в САЩ. 

Пред журналисти той коментира, че "всяко следващо правителство е в цугцванг, както се казва в шахмата". Оттук нататък няма полезен ход за България, добави той. 

Борисов окачестви като абсурден варианта настоящото правителство да подаде оставка и да управлява следващите два месеца като правителство в оставка.

Това е катастрофа за държавата и тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор, заяви  Борисов и изрази надежда прокуратурата да се самосезира за случващото се. 

"Да декапитализираш дружествата, да отидеш с нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш да преговаряш, да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което да даде основание да се съди ЕК с "Газпром", това е престъпление с тежки поражения за България", заяви Борисов и добави, че "отговорни хора в Щатите ми казаха: "Орешарски ни лъжеше в очите".

Консенсус няма. Консенсусът приключи с избирането на Сметната палата, заяви Борисов по повод предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност и позицията, която ще заеме ГЕРБ. „Пратих Цецка Цачева да им каже да подадат оставка и тогава да разговаряме. Те най- брутално си избраха шеф на Националния статистически институт, Сметната палата за 7 години – пълния одитор на държавата“, каза Борисов.