Нов шеф ще управлява европроектите на Варна

Мисия Варна

14-06-2014, 20:40

Снимка:

Фейсбук

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Нов шеф има дирекцията "Европейски и национални оперативни програми" на Община Варна, научи varnautre.bg. Постът беше вакантен след като от администрацията преди година си тръгна близкият до бившия кмет д-р Петър Радушев. От 2 седмици мястото му заема Ани Николова, която се върна в родната Варна специално за да поеме работата по оперативните програми. През последните 2 години тя е заемала същия пост в Община Несебър.

Опитът й с европейските програми обаче е доста по-сериозен: Николова 6 години е работила по "ресора" в Министерство на финансите и Министерство на държавната администрация и административната реформа. От 2008 г. до 2013 г. е била лектор по "Структурни фондове на ЕС" и "Европейски социален фонд" в Института по публична администрация.

31-годишната Ани Николова е завършила Международни икономически отношения със специализация "Международни финанси" във Варненския свободен университет. Има магистратура по Стопанско управление със специализация "Европейска интеграция и бизнес администрация" от Икономическия инстититут на БАН.