Полицаите зад волана отиват на изпити, варненските - първи

Крими

13-06-2014, 10:41

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Зачестилите катастрофи наложили препитването им на листовки и кормуване

Всички полицаи, които управляват служебни коли, ще минат повторно на шофьорски изпит. Това стана ясно от заповед на ръководството на МВР, разпратена до всички подразделения в цялата страна, съобщава "Телеграф".

Причината за мащабната проверка са зачестилите катастрофи със служебни возила. При последния инцидент на 25 май на бул. "Сливница" в София загина един полицай, след като с патрулката минал на червено и бил засечен от таксиметров автомобил.

Според заповедта, на проверовъчен ще бъдат подложени не само служителите в "Охранителна полиция". В списъка са включени и колегите им от криминална, икономическа, гранична полиция и пожарната. Според запознати, предстоящият изпит ще се състои в две части - решаване на листовки и кормуване. Твърди се, че никой няма да се отърве от препитването.

Тези, които покажат слаб резултат, ще бъдат лишени от възможността да карат по време на работа и ще им се търсят други ангажименти. Първите, които вече са се организирали за изпит, са полицаите от ОДМВР-Варна