Йордан Йовчев стана посланик на Варна за младежка столица

Спорт

12-06-2014, 13:56

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 350 деца се пускат на турнира по спортна гимнастика във Варна

Надявам се морската столица да успее в това си начинание, имам хубави спомени от града

Легендата на спортната гимнастика и зам.-министър на спорта Йордан Йовчев и шефът на БФ по спортна гимнастика Красимир Дунев станаха посланици на Варна в кандидатурата й за младежка европейска столица през 2017 г.

Това стана ясно при откриването на турнира за "Купа България" при подрастващите, който се провежда до събота в зала "Владислав" на спортен комплекс "Черно море". Йовчев и Дунев получиха удостоверения за посланици на Варна за европейска младежка столица, както и плакети от клуба домакин.

"Надявам се Варна да успее в това си начинание – коментира Йордан Йовчев. – Като бивш състезател на "Черноморски юнак" имам хубави спомени от града. Следващият етап, който искам да се реализира е спечелването на домакинство на Световна купа по спортна гимнастика."

Най-вероятно форумът ще е догодина през май. Турнирът "Златни пясъци" ще е кръг от Световната купа.

Големият ни гимнастик добави, че от държавата са дарили уреди за гимнастика, на които в момента се провеждат състезанията от "Купа България". Йордан Йовчев не скри задоволството си от младите състезатели и според него бъдещето на спортната гимнастика е гарантирано.