Дърво падна под Летния театър, рани трима

Крими

11-06-2014, 20:05

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Единият пострадал е дете

Дърво се стовари на централната алея под Летния театър малко след 19 ч. "Инцидентът стана когато по алеята имаше най-много хора", разказа пред Varnautre.bg очевидец на случилото се.

Трима души са ранени, единият от които дете. Момченцето е било на триколка заедно с баща си когато дървото се е стоварило върху двамата. Бащата е с разкъсна рана на главата.

Освен тях има пострадал и по-възрастен мъж. Дядото е с ожулена ръка. Пожарна и Гражданска защита са пристигнали на мястото.

Паднало е над 50-годишно дърво акация, отчупило се четири метра от основата. "На пръв поглед няма никакви видими причини, дървото да се прекърши. Изглежда напълно здраво, с голяма зелена корона", каза Стоян Аргиров от Oбщинското предприятие Управление на проекти и озеленяване.

"Аз самият не можах да повярвам, когато ми се обадиха за инцидента. Не е имало вятър. Всеки месец минаваме на огледи и своевременно режем ако има изсъхнали дървета", обясни още Аргиров.

Утре сутрин от предприятието започват подробен оглед на всички дървета в парка. Тепърва ще се изясняват причините за инцидента, след като нарежат ствола.