Жаблянов: Орешарски не може сам да си подаде оставката

Новините

11-06-2014, 09:18

Снимка:

БГНЕС/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Управлението не се е провалило, причините за предсрочните избори били други, смята още депутатът от БСП

"Орешарски не може сам да решава кога да си подаде оставка", заяви в студиото на Нова ТВ Валери Жаблянов, депутат от "Коалиция за България".

По думите му БСП не може да реши сама кога Пламен Орешарски да подаде оставка. „Ще обсъдим и с ДПС кога да се случи това, както и дата на изборите”, каза той.

"На вчерашния пленум на БСП бяха обсъдени много варианти за бъдещето на България – изборите, сокът на изборите, както и какво управление е необходимо на страната", заяви още  депутатът

"Орешарски не може сам да реши да подаде оставка, тъй като той е избран с гласовете на БСП", категоричен беше Жаблянов и допълни, че няма дата, на която кабинетът да си подаде оставката. "В петък няма да си подаде оставката и има много варианти за дата на изборите", заяви още той.

"БСП управляваше в една много трудна обстановка. Управлението не се е провалило. Ако решим да има избори може да има много други причини, а не, че се е провалило управлението", смята Жаблянов.

Попитан имало ли е среща между Сергей Станишев и Ахмед Доган, на която лидерът на БСП е предложил да бъде премиер, той отговори, че не е бил на тази среща и не може да отговори. "С ДПС нямаме граждански брак, а политически съюз, който даваше живот на правителството една година", каза депутат от БСП.

На въпрос защо ДПС е решило да убие правителството Жаблянов  отговори, че опит за убийство няма. "ДПС изрази своята позиция. Позицията им най-вероятно е продиктувано от резултатите на евроизборите, на които БСП претърпя загуба", отговори той.