"Зебра" ще пренарежда паветата в центъра

Мисия Варна

10-06-2014, 16:08

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ако мострата не е изпълнена с необходимото качество, тя ще бъде пренареждана, докато получи отлична оценка.

Изпълнителите на Пешеходния ринг ще редят мострен участък до постигане на необходимото качество, а след това ще пренаредят целия център по модела на "мострата". Това решение са взели на заседание вчера експертите от "Обществения съвет по архитектура и развитие на територията, на което са присъствали и представители на възложителя на проекта – Община Варна, проектантите от Обединение "Одесос 2012", строителния надзор и фирмата изпълнител - Обединение Зебра трафик".

Заради незадоволителното качество на изпълнение на 300-метровия участък от центъра на Варна, Общественият съвет е предложил на Община Варна да възложи на изпълнителя на проекта да нареди мострен участък, който да бъде модел за изпълнение на целия център. След като бъде изпълнен съгласно инвестиционния проект, участъкът ще бъде огледан и приет, а останалата част от центъра ще бъде пренаредена по негов модел, заяви зам.-кметът по инфраструктурата инж. Христо Иванов, цитиран от Дарик Варна

Върху "мострата" ще бъдат наредени наново клинкерните и гранитните плочи, ще бъдат положени и декоративните елементи около шахти и дървета, ще бъде монтиран електрически стълб, както и пейки и кошчета, предвидени по проект.

Ако "мострата" не е изпълнена с необходимото качество, тя ще бъде пренареждана, докато получи отлична оценка. Едва тогава ще се пристъпи към изпълнение на останалата част от ремонта, поясни инж. Иванов.Изпълнителят – Обединение "Зебра Трафик" има срок до края на утрешния ден (11 юни, сряда) да предостави график за дейностите по изпълнение на мострения участък. Избраната от общинските специалисти "мостра" е пред бившата "Валентина".