Всяка вечер обири в местност Планова, бабаити крадат, докато стопаните вечерят

Крими

09-06-2014, 14:53

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От полицията обещали засилено присъствие, но такова пострадалите все още не са усетили

Жителите на местност Планова, над кв. "Възраждане" във Варна пропищяха от обири. Почти всяка вечер някоя от къщите в района, заключен между магазин "Алати" и бившите складове на КООП търговия е взломена. Понякога се случвало на нощ да бъдат обирани по три къщи. Крадците били толкова нагли, че влизали дори, докато стопаните на дома вечерят в съседната стая. 

Обирите са започнали преди два месеца, разказа читателка на Varnautre.bg. Крадците влизали през прозорците или директно отключвали вратите и въобще не се стеснявали, че хората са си по къщите. 

Монтирана охранителна камера на един от обраните домове успяла да заснеме крадците. Записала четирима едри мъже, но заради маскировката на лицата им, те не били разпознати. От полицията обещали засилено присъствие, но такова в местност Планова така и все още не са усетили. 

Хората в района вече дори се отказват да се оплакват. Въпреки, че има десетки случаи на обири в последните месеци, в полицията са регистрирани едва 7 жалби. Според един от потърпевшите, чиито дом е обиран два пъти, вторият път когато е позвънил в полицията, органите на реда дори не са съствали протокол.