Специална смес изкуствено състарява ремонтирания вход на Морската

Мисия Варна

09-06-2014, 09:55

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна ремонт на входа на Морската

Ремонтът приключва на 17 юни

Ремонтът на колонадата на входа на Морската градина приключва на 17 юни. Това съобщи пред Varnautre.bg изпълнителят на проекта арх. Борислав Игнатов. "Хората работят без почивен ден и са старателни, смятам че ще успеят. Предстои ми среща със зам.-кмета Христо Иванов, за да се съгласува подкастрянето на дърветата около колонадата, което е общински ангажимент", посочи арх. Игнатов. 

В момента се полага хидроизолацията на съоръжението. Основните щети по конструкцията са от дългогодишни течове именно заради амортизираната изолация.Оправят се и всички повредени каменни елементи и плочи. Мазилката на таваните е готова. Всички графити и лепила са почистени. Ел инсталацията ще бъде подменена, а бетоновите чаши - прешпакловани.

Някои от колоните са били силно повредени и затова са облицовани наново след укрепването си. Липсващите каменни елементи са сменени с нови. Те обаче се различават по цвят от оригиналната конструкция. Замазаните фуги ще бъдат почистени още днес, а новите елементи ще бъдат намазани със специална естествена смес, създадена от изпълнителите на проекта, която да ги направи да изглеждат състарени в унисон с останала конструкция. 

Предстои осъвременяване на осветлението, което ще е втори етап от реконструкцията на колонадата.