Викат Орешарски на пленума на БСП във вторник за отчет на властта

Новините

09-06-2014, 05:54

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Станишев досега не е заявил намерения за промени в ИБ

Какво може да се направи в държавата до края на лятото? Този въпрос е бил зададен на министри от правителството на Пламен Орешарски в петък.

На "Позитано" е бил забелязан финансовият Петър Чобанов, а по-рано - и икономическият Драгомир Стойнев. Сергей Станишев и червеното ръководство са поискали да се информират за най-спешните задачи. В петък на "Позитано" не е бил засечен Пламен Орешарски. Икономическият екип е получил задача да мисли за спешни промени до края на юли, когато се очаква да се разпусне този парламент.

Срещата на Станишев и негови заместници с Орешарски трябваше да се състои тази вечер или утре сутринта, обясниха от "Позитано" 20. Идеята е премиерът да присъства лично на пленува въввторник за отчета на изминалата година от управлението с мандата на БСП.

2 документа според дневния ред на пленума трябва да бъдат внесени на заседанието на Националния съвет на социалистите - за участието на БСП в управлението досега и състоянието на държавата, и дългоочакванияй анализ на представянето на партията на изборите. Председателят Сергей Станишев има право да предложи като допълнителна точка промени в състава на Изпълнителното бюро, но досега не бил заявил такива намерения.

По-скоро ще се свика следващ пленум, на който да се обсъдят промени на различни нива в ръководството, прогнозираха членове на бюрото