Феновете на Спартак искат независим финансов одит на СК Спартак

Спорт

08-06-2014, 12:59

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Спартак молят кмета за помощ

Организират среща с футболисти, треньори, родители на деца от школата на соколите, както и всички милеещи за варненския клуб

Феновете на Спартак Варна канят всички милеещи за клуба - футболисти, треньори, родители на деца от школата на соколите, както и всички привърженици на варненския клуб на среща, която ще се проведе на клубното съоръжение на спартаклии на 12-и юни от 19:18 ч. На нея ще бъдат обсъдени варианти за борба за спасението на Спартак и искането община Варна да развали договора със Спортен комплекс "Спартак" АД.

По този повод и във връзка с отвореното писмо до кмета на гр. Варна г-н Иван Портних от инициативен комитет за спасяването на "Спартак", привържениците на отбора от "Синдикат 12" изразиха своето мнение пред Varnautre.bg:

"Настояваме за назначаване на независим финансов одит на Спортен комплекс "Спартак" АД от самото му създаване през 2006 г. до сега. Осветляване на всички действия и бездействия от страна на собствениците и представителите на община Варна, които са довели до ощетяването на футболен клуб "Спартак" Варна и до практическото му унищожаване.

Катастрофалното състояние на клуба е най-силното доказателство, че Спортен комплекс "Спартак" АД, в този си вид, тотално противоречи на целта, с която е създаден, а именно да обезпечава финансово ФК "Спартак" Варна.

Смятаме, че развалянето на АД-то е единственото приемливо решение в полза на клуба и хилядите му привърженици в гр. Варна", се пише в писмото на привържениците на "Спартак" Варна - Синдикат 12.

Любопитното е, че от клуба отказаха да назоват имената на членовете на инициативния комитет за спасяването на Спартак и хората стоящи зад отвореното писмо до кмета Иван Портних, което бе публикувано в официалния сайт на Спартак 1918 преди няколко дни.