Гробари отмъкнаха труп

Животът

08-06-2014, 11:14

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Близо два часа роднините на Добринка нямали представа къде е тялото на починалата

Гробари отмъкнаха трупа на 68-годишната варненка Добринка Панайотова, която починала на 3 юни в хосписа на село Левски, община Суворово. За случая разказват близките на възрастната жена пред варненски сайт, пише в-к "Монитор".

Близките на покойницата потърсили услугите на общинска фирма "Обреди", за да уредят веднага траурния ритуал. От хосписа обаче съобщили по телефона на служителите, че тялото го няма. Оказало се, че скандално известната в бранша траурна агенция "Реквием" е отмъкнала трупа на покойната със свой транспорт. Близо два часа роднините на Добринка нямали представа къде е тялото на починалата. След разразил се скандал трупът все пак бил доставен на Централните варненски гробища и положен в хладилна камера.

По-късно станало ясно, че няма издадено съобщение за смърт. На следващия ден от хосписа им дали направление за личен лекар. Скандалът набрал скорост, след като джипито на покойницата отказало да издаде нужния документ за настъпилата смърт. Лекарят ударил печат върху направлението и ги върнал в хосписа. Така на близките им се наложило да търсят друг лекар, който да си затвори очите и да издаде съобщението за смърт. Такъв все пак се намерил – той издал документа, след като отишъл до гробищния парк и видял тялото в хладилната камера. Така бил издаден смъртен акт и жената била погребана.