В неделя - само за плаж

Животът

07-06-2014, 16:44

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Във Варна - слънце, а на юг - дъжд

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб, в Източна България – умерен северен вятър. Утре преди обед над Черноморието ще бъде предимно слънчево, като ще се развие купеста облачност в следобедните часове, прогнозират метеоролозите от НИМХ-Варна. По южното крайбрежие ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 25° и 27°, вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 18° – 19°.

Над по-голямата част от страната, ще бъде слънчево, но около и след пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Почти без валежи ще е по поречието на Дунав. Вятърът ще се ориентира от североизток и след обяд временно ще се усили. Ще бъде топло, максималните температури, в повечето места, ще са между 27° и 32°.

Атмосферното налягане ще бъде без съществен дневен ход и ще е по-високо от средното за месец юни.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 19° – 20°, на 2000 метра – около 13°.