Ето го Симеон Христов - уникално спортно явление във Варна и България

Спорт

07-06-2014, 16:00

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Симеон Христов: Тази титла е плод на любовта на момчетата към плажния футбол

"Едно е да ти се иска, друго е - да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш”

Във Варна има един образ, който е едновременно манекен, треньор на национален отбор по плажен футбол, треньор на варненски отбор по плажен футбол, треньор на варненски отбор по футзал, журналист, който пише в свой сайт и е бивш състезател по спортно ориентиране (в стил - сам се губи и сам се намира). Той е многофункционален, той е явление. За него няма никакви ограничения и ако беше избрал да развие потенциала си в държавата на неограничените възможности да се е прочул по света и у нас. Но кой знае, може би скромност къта, която да го краси.

Ние, обаче, както е модерно, си правим на ужким рубрика "Търсим таланти" и наостреният ни нюх веднага се добра до този уан-мен-шоу. Той е толкова продуктивен и активен, че може сам да си произвежда новини - да си прави турнири на плажа, да се губи и намира, да се изцепва в сайта си, да дефилира по модните подиуми и провокира. Този мъж изглежда е едно нестихващо перпетуум мобиле и е винаги на линия. Да се чуди човек как зарежда батериите си.

Лесно може да се каже за такъв тип, че е пенкилер и запълва дупки всякакви. Но нека не бързаме с намигването и подбивите. Мъжът просто е талантлив и чевръст, жаден за живот и щастливец да развие силните си страни. На това му се вика резилианс и думата не идва от "резил", а представлява понятие за силата на човешкия дух, устойчивост и гъвкавост, които го правят можещ.

Да, точно както го е казал героят на Хайтов от Диви разкази:"едно е да ти се иска, друго е - да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш.” Но нашият избраник владее тайната и на дивата, и на опитомената природа. Затова го определяме като фаворит на днешния ден и символично го обявяваме за "майстор "On-line".