Майки и деца във Варна заедно срещу убийствата по пътищата

Балони, играчки и запалени свещички оставиха пред Съдебната палата протестиращите в памет на загиналите деца

Около 200 майки с колички се включиха в днешния протест срещу убийствата на деца на пътя, който започна преди малко повече от половин час пред общината във Варна. Мълчаливият поход се провежда днес освен във Варна и в София, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Разград и Банско.

Повод за протеста е смъртта на 4-годишния Паоло, прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. Организатори са Сдружение "Зачатие", съвместно с Фондация "Искам бебе". Към тях се присъединяват Фондация "Нашите недоносени деца", Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и Фондация "Безопасни улици от Валя", Националното движение ”Червена пътека” .

Протестиращите варненски майки преминаха по бул. „Сливница”, по бул. „Княз Борис І” и всеки момент ще пристигнат в крайната точка - Съдебната палата.  Няколко дечица с  черни плакати са начело на колоната. На плакатите са изписани призиви към шофьорите „Искам да живея, намали скоростта”, „Ние не сме заплаха за вас, не ни прегазвайте” и др.

Пред Съдебната палата майките, татковците и децата спряха поставиха играчки, балони и запалени свещички на стълбите и помълчаха минута в памет на загиналите по пътищата деца.

ФОТОРЕПОРТАЖ