След пороя в Долище: Пътят Варна-Добрич е изчезнал, пожарната не може да влезе в селото

Къщите и дворовете на близо 1500-те жители на варненското село са наводнени

"Положението е бедствено. Всички улици са разрушени, къщите на хората са наводнени", потвърди сигналите на наши читатели кметският наместник на с. Долище. След пороя в сряда, пораженията по инфраструктурата са за над милион лева, а Община Аксаково няма такива възможности, тревожи се Иван Костов и добави: "Тази малка рекичка - Кабамалска, просто ни удави". 

На главната улица, която е част от пътя Варна-Добрич, асфалтът е напълно разрушен и липсва. На едно място пътят е пропаднал и се е образувал ров с дълбочина 2 метра, който е пълен с вода. В Долище живеят около 1500 души, има и много варненци с къщи там, които използват само през почивните. Дворовете са пълни с вода до коленете - всички мазета са наводнени, а зеленчуковата продукция - унищожена.

Снощи пожарна на Гражданска защита е стигнала до селото, за да отводнява, но не можала да влезе - пътят го няма. "В момента идват багери от Аксаково, чакат ме на центъра да запълваме дупките, за да може да влезе и пожарна днес", каза кметът Костов, който, докато разговаря с репортер на Varnautre.bg по телефона, успяваше постоянно да отговаря, по други апарати, и на колегите от телевизиите.  

Пострадали жители няма. Всеки помага на съселяните както може, увери ни Иван Костов.

Вижте фоторепортаж и видео от погрома след пороя, изпратен от читател на Varnautre.bg