Гърция удря рамо на Варна за европейските кандидатури

Мисия Варна

05-06-2014, 19:02

Снимка:

© Varnautre.bg | Street man

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Южнокорейци искат да строят завод за боклук във Варна

Гръцката държава ще направи две фото изложби в морската столица

Гърция подкрепя кандидатурата на Варна за Младежка столица на Европа 2017 и за Европейска столица на културата 2019. Това заяви в морския град посланикът на южната ни съседка Н. Пр. Димостенис Стоидис след среща със заместник-кмета Пейчо Пейчев. "По този повод гръцката държава ще направи две фото изложби във Варна – на гръцкия Национален музей, с тематика "Историята на морското дело в Гърция", и друга, свързана с историята на Гърция и по-специално с Акропола", съобщи заместник-кметът. На срещата с посланика са обсъдени въпроси, свързани с Европейския съюз и работата на общинските администрации.

След проведените местни избори в Гърция са дискутирани и теми за развитието на международното сътрудничество между градовете Кавала и Варна.

"Идвам във вaшия град за пръв път от началото на своя мандат като посланик на Гърция в България и съм очарован от динамичното му развитите и от активната кампания, която водите за спечелване на титлата Европейска столица на културата през 2019 г.", заяви Н. Пр. Стоидис.

По-рано сутринта пък, посланикът на Южна Корея - Н. Пр. Шин Менг-хо, предложи във Варна да бъде изграден завод за отпадъци, който да работи с иновативна биомикробна технология.