МФК Спартак приключи безславно участието си в Шампионската лига

Спорт

05-06-2014, 15:36

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци паднаха и от Марсилия

Отборът на МФК Спартак (Варна) приключи безславно участието си в Шампионската лига по плажен футбол в Катания, Италия. Варненци загубиха и третия си мач в своята група срещу тима на Марсилия (Франция). Българите отстъпиха с 5:9.

В предните две срещи тимът от Варна отстъпи с минималното 2:3 срещу тима на Грембах Лодз (Полша), а вчера бе разгромен от Милано (Италия) със 7:3.

Любопитното е, че в последните минути на мача на вратата на варненци застана играещият треньор на тима Симеон Христов, който се опита да подсили тима си с пети полеви играч, но неуспешно.

Иначе, срещата започна кошмарно за спартаклии, които след първата част изоставаха с 0:4. През втората обаче успяха да се върнат в мача и намалиха пасива си на два гола. Първо се разписа Павел Адамов след асистенция на Калоян Цветков, а малко по-късно играещият треньор Симеон Христов реализира дузпа. Французите вкараха пети гол, но варненци отговориха с две попадения.

И двете бяха от дузпи, а техни автори станаха Калоян Цветков и Калоян Димитров – Шукера.
Марсилия наниза още един гол и дръпна с 6:4, но Симеон Христов отново върна своите в мача. Той се разписа със силен удар по земя от центъра. До края на редовното време френският първенец пое контрола и заби още три попадения за крайното 9:5.

Така МФК Спартак завърши дебютното за България участие в най-големия европейски клубен форум в този спорт без спечелена точка и голова разлика 10:19.