17-годишен рецидивист отива в Бойчиновци, откраднал телефон от малолетен

Крими

04-06-2014, 15:19

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Съучастникът му ще лежи година и 6 месеца в затвора

Двама младежи бяха осъдени ефективно за грабеж над малолетно момче. 17-годишният Д.Х. бе ще прекара 1 година и 6 месеца в "Поправителен дом" – Бойчиновци, а съучастникът му 23-годишният А. Стоянов също година и половина, но в затвор, но при първоначален строг режим. 

На 16 юли миналата година в района на Приморски парк, до подлез към "Чайка", двамата заплашили малолетно момче и отнели мобилния му телефон и 3 лева. Грабежът е извършен на открито в ранния следобед. Пострадалото момче и негов приятел се прибирали с велосипедите си от разходка в парка, като край подлеза спрели да си починат. Тогава двамата подсъдими се приближили до тях и ги заговорили. Те хванали велосипедите на момчетата и им наредили да дадат парите си. Едното от децата се опитало да извика за помощ, но Д.Х. запушил с ръка устата му и пребъркал джобовете му. През това време А. Стоянов, недоволен от намерената у другото момче сума от 3 лева, ухапал потърпевшия по ръката и го принудил да си даде мобилния телефон. Веднага след грабежа двамата съучастници избягали, а после продали чуждия апарат за 20 лева и заедно изхарчили получените средства. 
Подсъдимите са осъждани. Непълнолетният Д.Х. има множество криминални прояви и предходна присъда, също за извършен грабеж.