Районните кметове: Работници косят без почивен ден

Животът

02-06-2014, 15:29

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

За нуждите на дейността са осигурени 50 моторни косачки, 10 мултиблока с дискови косачки и 2 косачки за трактори.

Районните кметове във Варна да оптимизират работата на екипите, които отговарят за косенето и извозването на тревните маси в града, разпореди кметът Иван Портних. Кметовете на "Владиславово", "Младост", "Одесос", "Аспарухово", "Приморски", които организират косенето и контрола върху дейността, обявиха, че осигурените от голяма община косачи, събирачи и закупената за нуждите им техника, работят без почивен ден.

За нуждите на дейността са осигурени 50 моторни косачки, 10 мултиблока с дискови косачки и 2 косачки за трактори. От район "Владислав Варненчик" съобщават, че до края на юни очакват да приключат с първото косене на всички тревни площи. От "Аспарухово" отчитат, че площите около главните улици и парка са окосени, а тази седмица започват в кв."Галата" и междублоковите пространства.

От район "Приморски" уверяват, че до края на тази седмица първото косене на зелените пространства ще е приключило, тези дни ще се коси в района на Вятърна мелница, като за обработване остават общо 236 дка.
Същото уверение дават и от район "Одесос", като от днес ще се обработват териториите около улиците "Отец Паисий" и "Тодор Влайков".

Най-бавно върви процесът в район "Младост", където и зелените площи са най-много.-1 500 дка общо. Досега там са окосени 740 дка, затова кметът Иван Портних призова администрацията да повиши контрола с цел постигане на по-бързи темпове на работа.