Деца рецитираха в хор "Аз съм българче!"

Мисия Варна

01-06-2014, 13:48

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Вижте кой печели конкурса за детско лого на "Моята Варна 2019"

С дружно рецитиране на стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче" започна празника на децата днес в зоопарка на Варна. „Радвам се, че напук на намръщеното време, при нас е слънчево, благодарение на вашите усмивки!”, обърна се към децата кметът Иван Портних, който откри тържеството. „Имам удоволствието на най-веселия ден - 1 юни, да поздравя участниците в конкурса за детско лого „Моята Варна 2019”, в подкрепа на кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата. Благодаря на всичките 763 деца, които с ентусиазъм и въображение нарисуваха своята Варна – шарена и красива! Вярвам, че през 2019 г. нашият град ще изглежда точно както е във вашите картини, защото - вие сте Варна 2019! Благодаря и на вашите вдъхновители, родители, учители, приятели, които ви подкрепят да творите! Бъдете здрави и щастливи, пожелавам ви весело лято, а наесен да влезете в класните стаи амбицирани за нови знания, защото надеждите са ни във вас”, каза Иван Портних.


За доброто настроение на малките, големите и на порастналите деца, се погрижиха екипът на Иванка Стоянова, директор на зоопарка, и детски център „Игралница занималница”. Сред изпълнителите на сцената бяха школа за обръчи и модерен балет „Карлос шоу”, „Бънджи сингърс”, „Фуенте денс студио”, „Крейзи форс брейк”, народни танци „Моряците” и др.

Награди художници са:

1-3 клас
1. „Земното лого на Варна”, с автор Деница Милен Маринова и вдъхновител Валентина Чернева;
2. „Обич към морето, цветовете... и игрите”, с автор Полина Дамянова Дончева и вдъхновител Розалия Дончева;
3. „Децата на Варна – бъдещето на Европа”, с автор Даниел Йорданов Адамов и вдъхновител Марина Люцканова.

4-5 клас
1.„Палитрова сцена”, с автор Кристиян Красимиров Костадинов и вдъхновител Галина Радева;
2. „Моя Варна”, с автор Мартин Свиленов Вълков и вдъхновител Гергана Вълкова;
3 „Моят бряг”, с автор Александър Преславов Пеев и вдъхновител Дана Цолова.

6-7 клас
1.„Пристан на изкуствата”, с автор Даниела Росенова Донева и вдъхновител Добринка Копринкова;
2.„Детски мечти”, с автор Траяна Николаева Трайкова и вдъхновител Светлана Михова;
3.„Богатството на моя град”, с автор Габриела Драгомир Изворска и вдъхновител Мария Изворска.

Всички финалисти получиха ваучер за обучение в извънкласна форма по избор за период до 1 година в размер на 300 лв, а техните интерпретации на логото на Варна 2019 ще бъдат отпечатани на билбордове и тениски.

Вдъхновителите на проектите бяха наградени с ваучери за представления, покупка на книги, премиери на филми и други в размер на 100 лн.