ГЕРБ съди Кутев за "престъпна шайка"

Новините

30-05-2014, 15:26

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Гражданският иск е за клевета и ако бъде признат за виновен, Кутев го чака глоба между 5 и 15 хиляди лева и порицание

Депутати от ГЕРБ подготвят тъжба и граждански иск до 15 хиляди лева срещу Антон Кутев за клевета, съобщи пред журналисти Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Кирилов заяви, че повече от 80 народни представители са се почувствали оклеветени от твърдения на Антон Кутев, че били "престъпна шайка".

В тъжбата ще настояваме за по-строгото наказание, тъй като деянието е квалифицирано, посочи Кирилов. При квалифициран състав наказанието е глоба от 5 000 до 15 000 лева и обществено порицание, отбеляза той.

Особено настояваме този тип деяния да бъдат порицани, добави депутатът от ГЕРБ. По-рано колективният иск беше анонсиран от лидера на партията Бойко Борисов.

Сутринта в пряко включване от парламента Кутев каза, че все още е възможно ГЕРБ никога да не се върне на власт, въпреки резултата на БСП на евровота, като посочи, че евроизборите нямат връзка с национални такива.

"Вотът на недоверие мина вчера. За мен този вот на недоверие има една-единствена цел и тя е да вкара Борисов и престъпната му шайка на власт обратно. Вчера българският съд постанови 4 години ефективна присъда за първи път", каза Кутев като визира присъдата срещу ексминистъра Цветан Цветанов от Софийския градски съд от 4 години затвор по делото за 6-те "Не"-та.

"Убеден съм, че българите не искат да върнат точно тази шайка на власт", каза още депутатът.

Кутев добави, че днес няма да падне правителството, защото "целта на този вот е да върне престъпната шайка на власт, а това няма да се случи".