Спартак 1918 се раздели с Петър Денчев

Силно се надявам да се намери човек, който да обезпечи варненския клуб, сподели вратарят

От Спартак 1918 пуснаха Петър Денчев без пари в Ботев (Пд) и трансферът вече е сигурен. Вратарят ще разтрогне своя договор по взаимно съгласие в близките дни, а на 6 юни започва лятна подготовка с пловдивския клуб. Както Varnautre.bg първи писа, стражът вече провежда занимания от няколко дни с кондиционния треньор на ботевци на базата в Коматево.

“Когато Петър дойде при нас през януари, с него имахме уговорка да не го спираме, ако след края на пролетния полусезон получи изгодна оферта. Ботев е отлично място, където Петьо да развие качествата си“, заяви Атанасов.

Също за нашия сайт Денчев каза: „Благодаря на Спартак 19198, тъй като изкарах ползотворен полусезон с него. Силно се надявам да се намери човек, който да обезпечи варненския клуб. Ако това стане факт, Атанас Атанасов със сигурност ще го вкара в „А“ група, защото го зная как работи и какво може като треньор. 90 % от футболистите дойдоха в Спартак през януари именно заради него. Илко Станчев също се справи добре като треньор на вратарите.“

Денчев може да дебютира за Ботев още в първия кръг от новото първенство в „А“ група, тъй като титулярът Адам Стаховяк е наказан за два мача.