Треньор в Черно море държа изпит за лиценз

Спорт

28-05-2014, 21:01

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Кетапа му дава право да работи на всички нива в родния футбол, с изключение на старши треньор на отбор от елита

Един от най-амбициозните треньори в детско-юношеската школа на Черно море Тодор Каменов се яви на изпит за лиценз УЕФА "А" пред доц. д-р Емил Атанасов от катедра "Футбол" към НСА. Той ще му дава право да работи във всички нива на родния футбол, с изключение на старши треньор на отбор от елита. Заниманието се проведе на стадиона под Аспаруховия мост във Варна с възпитаници на наставника от "Тича".

Изпитващият видя технико-тактическа тренировка, преливаща от фаза защита във фаза атака и обратно. Тодор Каменов и младите „моряци” показаха умения на всички нива. Това беше отчетено от доц. Атанасов, а ДЮШ на Черно море се затвърди като една от водещите в страната.

Пред Медийна група "Черно море" Атанасов сподели и отличните си впечатления от младия специалист, като допълни, че сега му предстои и теоретичен изпит и вярва, че Каменов ще се справи. "Познавам неговите качества, които наистина са големи, работи добре с децата, следя отдавна развитието на водените от него отбори и наистина съм впечатлен", сподели още доц. д-р Атанасов.