Шоколадови състезания в Морската на Най-сладкия ден

Детският купон ще се проведе на 31 май от 10:30 до 19:00 часа под Пантеона

Детският празник "Най-сладкият ден" идва за пета поредна година в Морската градина. На 31 май от 10:30 часа до 19:00 часа на сцена "Амфитеатър", най-талантливите варненски деца ще представят своя чист и неподправен талант в песни, танци и картини.

Превърналата се в традиция празнична фиеста отново ще събере хилядна публика, продължавайки да радва малчуганите с многобройни игри, забавни томболи и сладки награди.

"Това което прави този празник уникален, е факта че вече пета година успяваме да осигурим много лакомства, подаръци и награди, не само за децата които представят таланта си от сцената на "Най-сладкият ден" (тази година техният брой е близо 860), а и поради факта, че почти всички малчугани от публиката биват наградена с много подаръци и сладки изкушения", заявяват организаторите.

През целия ден ще има много интересни съпътстващи мероприятия – традиционното надяждане с шоколадови шишчета, придружено с шоколадови ръчички върху "паното на Радостта", новост е сътворяването на платно от детски рисунки със специални боички, детски боди арт /деца ще рисуват деца/, игри за публиката и цели две томболи от които спечелилите ще получат много предметни награди от училищна екскурзия, до блокчета и моливи за рисуване, ваучери за отстъпки в книжарници и детски заведения, шоколадови изненади, торти, кроасани, а почти всяко дете ще получи балонче, бутилка с вода, сладолед или пакет зрънчо.

Организаторите благодарят за съдействието на община Варна, която всяка година предоставя терена за щурия детския купон. Изказват и своята благодарност за помощта на много организации и варненски фирми, които са причината "Най-сладкият ден" да се случва вече пет поредни години и хиляди варненски деца да бъдат зарадвани със сладки награди и много подаръци.