Започват ремонт на подлезите в центъра и тротоара по "Владислав"

8700 кв.м нови тротоари са изградени в последните няколко месеца

Основен ремонт на подлезите в централната част на града започва общината. Подмяна на мазилките, осветлението и стълбището, пребоядисване и освежаване на вътрешните части са предвидените ремонтни дейности, заяви пред Дарик заместник-кметът по инфраструктурата инж. Христо Иванов.  Вече са извършени ремонтите на подлезите на бул. "Княз Борис I", в останалите предстои отстраняване на възникналите дефекти вследствие на вандалски прояви и изхабяване.

 

Общо 8700 кв.м са новите тротоари изградени в последните месеци, като стойността на инвестицията възлиза на близо 987 000 лв., отчетоха днес от общината. Продължава реновирането и на тротоарите около VIII СОУПЧЕ „А.С. Пушкин“, където се подменят 451 км. м.

"Не може децата всеки ден да минават през тази разбита зона, не може пред българско училище да има такъв пейзаж! Затова в максимално кратки срокове ще ремонтираме тротоарите за осигуряване на безопасността на учениците", каза кметът при стартирането на ремонтните дейности, които трябва да приключат в началото на юни.

Отсечката включва настилката в района на ул. "Проф. Державин" – между ул. "Раковски" и ул. "Братя Миладинови". Ще бъдат поставени 28 метра нови предпазни парапети, както и 145 метра нови бордюри.

Най-голямата реновирана пешеходна отсечка е по бул. "Цар Освободител". Част от цялостната реконструкция на един от най-натоварените варненски булеварди включи и подмяната на подземната инфраструктура на пешеходните алеи по южното и северното платно - там бяха положени общо 2411 кв.м. нови тротоарни плочи, бордюри, създадени бяха нови зелени площи.

В средата на април започнаха и ремонтните дейности на тротоарите на "Мария Луиза".  Старите потрошени плочки вече са сменени с бетонови висококачествени павета, каквито бяха положени и на тротоарите на  "Цар Освободител". В изпълнение на поет ангажимент от страна на община Варна към ръководството на Икономически университет, вече са подменени и 955 кв. м. тротоарни площи край вуза.

Започва ремонт на пешеходната зона по южното платно на булевард "Владислав Варненчик" в частта от Пощата до градинката зад Окръжния съд, съобщи вчера кметът Иван Портних. "От другата страна няма да се сменят плочки, тъй като тя попада в частта, в която е предвидено изграждането на велоалея", допълни днес Христо Иванов.