Пиян в Каменар напсува комшийка и отнесе 150 лева глоба

Крими

27-05-2014, 16:56

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Под влияние на изпития алкохол мъжът започнал да се държи неприлично, да обижда съседката си и да я упреква за разтрогнатата си връзка

150 лева глоба за проява на дребно хулиганство наложи Районният съд във Варна на 37-годишен мъж от село Каменар. Инцидентът възникнал около 5 часа рано сутринта на 26 май. И. Хюсеинов в нетрезво състояние излязъл от дома си и заедно със свой гост отишъл пред къщата на своя съседка, която била близка родственица на жената, с която доскоро живеел на съпружески начала. Под влияние на изпития алкохол мъжът започнал да се държи неприлично, да обижда съседката си и да я упреква за разтрогнатата си връзка.

Случайни свидетели на непристойната сцена станали чакащите на близката автобусна спирка хора. По-късно, около обяд същия ден, Хюсеинов отново срещнал съседката си и отново започнал да отправя нецензурни обидни изрази, включително и към други пристигнали на място нейни роднини. Бил подаден сигнал на кварталния служител на реда и дежурен полицейски екип отвел 37-годишния мъж до ІІ РУ на МВР за съставяне на акт за проява на дребно хулиганство.

Пред съда Хюсеинов изрази съжаление за постъпката си и публично се извини на съседите. Съдебният състав счете, че има основания за налагане на административното наказание. Непристойната проява е извършена на публично място, но не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок.