Рецидивист краде чанти от паркирани коли до детски градини

Крими

26-05-2014, 14:39

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Многократно е осъждан

2 години и 8 месеца затвор, които да търпи при първоначален строг режим, получи 25-годишeн младеж, заради кражби на дамски чанти от паркирани край детски градини автомобили. 

Д. Славов е осъждан многократно и е търпял наказания лишаване от свобода, включително за извършени по сходен начин посегателства.

В опит да си набави пари, подсъдимият обикалял към края на работния ден около детските заведения Цветния квартал и в "Младост". Използвал момент, когато родители паркирали за кратко наблизо и без да взимат личния си багаж влизали да приберат децата си. С камък счупил стъклата на два автомобила – "Фолксваген" и "Фиат" , като откраднал оставените вътре дамски чанти, с наличните в тях парични суми, мобилни телефони, лични документи и карти, козметика и др. Общата стойност на инкриминираното чуждо имущество възлиза на 1583 лева.

Той бе осъден да заплати направените по делото разноски, както и обезщетение за претърпени имуществени вреди на една от пострадалите свидетелки, предявила по делото граждански иск за съвместно разглеждане. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.