Ветерани от Варна с медали от турнир в Турция

Спорт

26-05-2014, 14:15

Снимка:

varna.utre.bg

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море спечели турнира в памет на Червения

Сборен отбор от ветерани на двата варненски клуба Черно море и Спартак се класираха втори на първия балкански турнир в турския град Люлебургаз. В групата си воденият от Стефан Богомилов тим победи Узун Кюпру 3:0 след голове на Юлиян Нейчев, Ивайло Борисов и Емил Бояджиев, а после прекърши и Люлебургаз 1 с 4:1. За успеха се разписаха Юлиян Нейчев - 2, Пламен Тимнев от дузпа и Веско Бранимиров. На финала Варна изгуби от Марица (Пловдив) с 0:2 и за второто място място получи купа и медали. В другата група бяха още Комутини (Гърция) и Люлебургаз 2, като турският тим се класира на трето място.

"Имахме малшанс в първия мач Мартин Богомилов да се контузи във 2-рата минута, а малко по-късно напусна принудително и Димитър Трендафилов. За финала отпадна също Евгени Андонов и се наложи да влизам и аз, а Митко Трендафилов да играе на един крак. Отделно Веско Бранимиров изкара двубоя с болки. Съперникът пък бе само с млади играчи, като в състава му дори имаше и 30-годишни“, разкри помощник-треньорът на варненци Петър Петров. Той изрази задоволство от гостоприемството на домакините, оспорваните мачове и перфектната организация.

"С турнира бе открит нов комплекс, с три изкуствени терена с осветление и спортна зала с всички екстри и модерен възсановителен център. Проявата бе под егидата на кмета на Люлебургаз, който присъства на всички срещи, и премина на високо ниво“, допълни Петров.

Съставът на Варна: Красимир Лазаров, Митко Илиев, Мартин Богомилов, Веселин Бранимиров, Пламен Панайотов, Георги Иванов-Геша, Ивайло Борисов, Юлиян Нейчев, Емил Бояджиев, Пламен Тимнев, Димитър Трендафилов (Евгени Андонов, Тунджай Керемидов, Петър Петров).