Ромите излязоха! Вече гласуват ударно!

Новините

25-05-2014, 09:55

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Само за час активността в секции във "Владиславово" е над 10%

Изключително висока активност се наблюдава в избирателните секции в ОУ “Патриарх Евтимии” във Владиславово, съобщава Радио Варна. Още в първия час на изборния ден тук са гласували над 10% от избирателите в списъка.

В 298-ма секционна избирателна комисия броят на гласувалите към 8 часа е 55 души от общо имащи право на глас 534-ма. В секция с номер 300 са гласували 83-ма души от имащи право на глас 845. Най-активни в изборния процес в посочените секции са избирателите от ромски произход. Наблюдатели на партии са готови да подадат сигнал и споделят, че според тях е налице организиран вот.

Пет са подадените сигнали за нарушение в Районната избирателна комисия във Варна. Предимно за поставяне на агитационни материали на места, които не са посочени със заповеди на кметовете от общината. Единият е за поставяне на билборд на една от партиите, който заема повече от 10 процента от разрешената обща площ. Трите сигнала са подадени вчера, а четвъртият рано тази сутрин. Той се отнася за варненското училище „Добри Чинтулов”, подаден е по телефона и отново става въпрос за агитация от определена политическа патрия. Сигналът се проверява в момента.

Един от сигналите е за това, че пред охраната на една избирателна секция – 143 в училище „Найден Геров” неправомерно съставят списъци с имената на членовете на СИК, като за целта се изисква информация от тях, съобщава радио Фокус. Сигналът се проверява.