Изборният ден във Варна започна нормално

Днес от 08:30 до 18:00 се издават временни удостоверения за гражданите без лични документи

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ във Варна протече нормално, съобщават от ОД на МВР. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.  До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

Дирекция "Български документи за самоличност" издава лични карти и удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите от 08:30 до 18:00 часа днес.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на телефоните на Общинската избирателна комисия, Районна прокуратура Варна или в най-близкото поделение на МВР. Тези със смартфони могат да си изтеглят мобилно предложение за директно подаване на сигнали.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Органите на ОДМВР - Варна ще се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

За трудноподвижните граждани е предвиден специален превоз.