Богомилов: Футболът ни е трагедия. Няма Начко, няма Гетов!

Спорт

23-05-2014, 19:52

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Чечи го е яд, че треньорите в школите не става за нищо

Голмайстор №1 в историята на Черно море Стефан Богомилов-Чечи е обезпокоен, че футболът в България става все по-зле с всяка изминала година.

"Не вярвах, че нашият футбол ще върви така бързо към дъното. Но това е логично, след като няма да развиваме природните таланти. Сега нямаме Начко (бел.ред Атанас Михайлов), нито Пламен Гетов. Да не говорим за Гунди, Христо Бонев, Якимов. Преди години хората идваха заради тези футболисти и подобни на тях, защото знаеха, че на мач ще направят 20 неща, които само те могат и ще видят нещо хубаво", заяви Богомилов. Последният е вкарал за "моряците" през 60-те и 70-те години на миналия век 162 гола в "А" група, от които 98 с глава – нещо, което не е постигал никой у нас.

Богомилов разкри и причината, поради която по терените в България липсват нестандартни футболни изпълнения и интелект.

"В школите не са работи правилно и още от малки унищожаваме самородните таланти. По мое време например, ако треньор видеше, че даден играч се отличава от другите с левия или десния крак, както и с глава, оставаше да работи индивидуално с него след тренировка. С мен това е правил Иван Моканов, подобна практика имаше и с други. Сега няма нищо такова. Дори, ако кажеш на един треньор на подрастващи да проведе занимание само за дрибъл или техника, той не знае какво да прави. Ето това е трагичното във футбола ни", допълни Чечи.