Съдиите порязаха нагло хандбалния Локо в първия мач за титлата

Спорт

23-05-2014, 10:26

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Чавдар Чернев с тежка травма, спира със спорта

Съдии нагло порязаха хандбалистите на "Локомотив" в първия мач за държавната титла в Бургас. Варненци изгубиха с 26:27 (15:16) от местния "Фрегата", след като през цялото време реферите се скъсаха да правят реверанси на домакините. Неслучайно специалисти в залата заявиха, че арбитрите да погребали родния хандбал. Любопитно е, че по същия начин съдиите не позволиха и на другия варненски тим – Спартак, да стигне до финала, след като буртално го ощетиха срещу Фрегата на 1/2-финалите.

Въпреки загубата наставникът на „Локо“ Никола Карастоянов изрази задоволство от играта на своите. "Много съм доволен от момчетата, както в тази среща, така и от израстването им през сезона. Излизаме с гордо вдигнати глави от този двубой", заяви Карастоянов.

За съжаление през първото полувреме Чавдар Чернев е напуснал с тежка контузия, която може да сложи край на кариерата му. "Чавдар най-вероятно е скъсал предни кръстни връзки на дясното коляно. Отборът доигра сърцато мача и заради него. Същото ще направим и в оставащите битки за златото", допълни Карастоянов.

Днес от 18 часа двата отбора играят втория двубой, а на 31 май и 1 юни предстоят две срещи във Варна. Както е известно, серията е до три победи от пет мача.