Варна с шанс да има свой представител в Европейския парламент

Мисия Варна

22-05-2014, 14:05

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Емил Радев е на избираемото 6-то място в листата на ГЕРБ

Варна има реален шанс да се сдобие със свой представител в Европейския парламент. Това става ясно от листите, регистрирани за евровота в неделя, и от социологическите прогнози, изобразени на инфографиката, подготвена от ProVision.

Шестият в листата на ГЕРБ – адвокатът Емил Радев, е единственият варненец на избираемо място в бюлетината.

Останалите варненци са далеч под линията на вероятностите да влязат в Европейския парламент. БСП-Варна заложи на руския възпитаник проф. Николай Джагаров, който, обаче, е едва 16-ти в листата на Коалиция за България. Конкурентите им от АБВ също избраха академичен представител от Варна, но доц. Меглена Темелкова е чак 9-та. Няма да се сбъднат и евромераците на доц. Христо Бозов, който е 7-ми подгласник на Николай Бареков.

Варненска следа има и сред водачите на листата на ДПС: Филиз Хюсменова е завършила френската гимназия във Варна, а Делян Пеевски започна от тук главоломната си кариера – на 21 години беше член на борда на директорите на Пристанище Варна. За съжаление, нито един от двамата досега не е свързал професионалните си успехи с нуждите на морската столица.

„Дали ще съм български депутат или европейски, аз продължавам да съм варненец: семейството ми живее във Варна, тук ще продължава да учи и 9-годишната ми дъщеря“, каза за varna.utre.bg Емил Радев, който втори мандат е член на Народното събрание. Сега адвокатът има шанс да посрещне 46-я си рожден – точно в деня след вота, като евродепутат.

Като представител на Варна в Европейския парламент той се ангажира с каузите градът ни да стане културна и младежка столица на Европа. Основна негова грижа ще бъде връщането на магистрала „Хемус“ в плановете за европейско финансиране още в този програмен период, а най-важната цел – още повече европейски средства за Варна.