Фалшиви плакати с Корман Исмаилов и призиви на турски

Новините

22-05-2014, 11:30

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Зад фалшивите клип и постери на турски стои ДПС чрез машите си ББЦ и ВМРО, смятат от РБ

Реформаторският блок подаде жалба до Централната избирателна комисия и сезира прокуратурата за незаконно ползване на името и логото на блока. Повод са разпространени в социалните мрежи клип и постери на турски език с логото на коалицията и снимка на един от партийните лидери в нея – Корман Исмаилов (НПСД). Той е четвърти в листата на блока за евроизборите, информира dnevnik.bg

Заявяваме категорично, че тези агитационни материали не са дело на Реформаторския блок и нямат нищо общо с него, нито с която и да е партия от нашата коалиция, включително с НПСД, пишат реформаторите в обръщение до медиите.

Според тях разпространените снимки са "кампания на хората от ДПС, осъществена чрез машите им "България без цензура" и ВМРО срещу Реформаторския блок".

В сигнала до ЦИК те посочват, че в някои електронни медии и в социалните мрежи се разпространява информация от сайта kircaalihaber.net. "Материалът е на турски език и имитира предизборна пропаганда на Реформаторския блок. На практика става въпрос за компилация от стари снимки, придружени с текст. Заявяваме, че това е абсолютен фалшификат, който има за цел компрометиране на коалицията", пишат петте партии.

Преди да основе "Народна партия Свобода и достойнство" (НПСД) заедно с бившия заместник-председател на ДПС Касим Дал, Исмаилов беше председател на младежкото ДПС.

Снимки с лика на Исмаилов и призиви на турски език разпространи новинарският сайт BPost.bg, част от група сайтове, собственост на съпругата на бившия телевизионен водещ и лидер на "България без цензура" Николай Бареков.