Матео Ренци отменил срещата си с Пламен Орешарски

Новините

22-05-2014, 09:24

Снимка:

taratur.com

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Двамата трябваше да разговарят по актуални европейски въпроси

Планираната за 11,00 ч. днес среща между министър-председателя Пламен Орешарски и италианския му колега Матео Ренци в Рим се отменя, предаде Нова ТВ. За промяната в програмата съобщи късно снощи правителственият пресцентър, без обаче да уточни причината.

Срещата все пак ще се състои, но следващата седмица по време на посещението на Орешарски при папа Франциск.

Заради тази промяна в последния момент премиерът отмени посещението си в Рим. Българската делегация, която заминава за италианската столица, ще бъде водена от вицепремиера Даниела Бобева. Програмата включва срещи с представители на най-голямата бизнес организация на Италия и с българската общност в Рим.

Би Ти Ви съобщава, че срещата между двамата премиери е била отменена от Ренци, а българската страна е била осведомена в 20,00 ч. вчера.

По протокол до подобни действия в толкова кратък срок се стига единствено при кризисни ситуации, каквито в Италия в момента няма, коментира медията.

На срещата двамата премиери трябваше да обсъдят актуални европейски въпроси, като санкциите към Русия, както и да изразят обща подкрепа към социалистическите лидери за европейските избори.

Би Ти Ви посочва още, че аудиенцията при папа Франциск също е била насрочена за днес, но е била отменена за 28 май. Главата на Римокатолическата църква обаче ще приеме македонската делегация.