Румен Петков: БСП активисти и съпругите им източват областна дирекция "Земеделие" във Варна

Мисия Варна

21-05-2014, 16:45

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Толкова земи за толкова години и то във Варненско са си добра сделка!

БСП активисти и съпругите им източват областна дирекция "Земеделие" във Варна. Това е поредният сигнал от Румен Петков, касаещ шуробаджанащина и далавери във Варна. В новото си обръщение към премиера Петков разказва за схемата. 

Днес разказвам за един случай, Орешарски, в който БСП активисти и съпругите им са направили простичка, но доходоносна схема за източване на областна дирекция "Земеделие" във Варна. Схемата е изработена без никакво творчество, но пък явно върши работа. Очевидно такива хора ти трябват, Орешарски.

Ето и схемата: До 5 юни миналата година, във фирма "Нептун" съдружници са двама души – предедателят на общинския съвет на БСП-Аксаково Георги Борисов и областният председател на БСП-Варна Цонко Цонев. В момента първият е директор на областна служба "Земеделие", а вторият става директор на "Напоителни системи" - Варна. След бурното им кариерно развитие, двамата БСП предприемачи поверяват печелившата фирма в ръцете на жените на живота им. Борисов, като председател на областната служба "Земеделие" обаче не спи. Запретва ръкави и здраво се заема с организацията на поредица от търгове за земи от държавния поземлен фонд. Клубът на съпругите печели седем от търговете в различни общини. Договорите им са за аренда на над 750 декара със срок от 50 години. Толкова земи за толкова години и то във Варненско са си добра сделка!

Орешарски, добре си живеят партийните другари, които те посочиха за премиер.