Пуснаха безплатен туристически сайт за Варна

Туризъм

21-05-2014, 14:36

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Новият общински туристически сайт, който от днес е активен в мрежата е visit.varna.bg

Помагаме реално и виртуално на туристическия бранш във Варна, защото той е един от важните приоритети в работата на общината. Реално – като градим нова инфраструктура – преди дни открихме дълбоководното заустване на Златни пясъци, увеличихме средствата за реклама, създаваме условия за по-голяма сигурност в курортите. А виртуалната подкрепа е новият общински туристически сайт, който от днес е активен в мрежата - visit.varna.bg. Той може да бъде ползван безплатно и от туристи, и от собственици на хотели, ресторанти и заведения. Това обяви кметът на Варна Иван Портних при откриването на туристическия сезон в курорта "Св. Св. Константин и Елена".
Visit.Varna.bg е част от новото онлайн лице на община Варна в интернет, след информационния сайт Live.Varna.bg. Туристическата платформа предлага информация за забележителностите в морската столица и курортите, за транспортната мрежа, за културните маршрути. Данните са на пет езика – български, руски, немски, английски, в момента се работи и по румънска версия. Чрез интерактивна карта всеки посетител може сам да избере маршрут до конкретен обект, а специално изработеното приложение "Варна винаги с теб", дава възможност за ползване на сайта през мобилен телефон.
Visit.Varna.bg предлага безплатна възможност за реклама на туристически обекти – хотели, заведения, магазини, клубове и т.н., като единственото изискване е регистрация в сайта. Пак след безплатна регистрация ползвателите могат да проверяват онлайн офертите на обектите и да правят резервации, обясни кметът.