Първият самолет по линията Истанбул-Варна каца на 30 май

Полетът ще обслужва дестинацията за туристическия сезон

Първият самолет по линията Истанбул-Варна на Turkish Airlines, ще кацне на летище Варна на 30 май. Авиокомпанията разширява мрежата си от дестинации, които обслужва. Към момента самолети на THY летят само до столицата на България.  

Полет до черноморската столица ще обслужва пътници през активния туристически сезон. През последните две години сътрудничеството между България и Турция в областта на гражданската авиация се развива по посока на медицинския туризъм.

Полет Истанбул-Варна ще обслужва пътници през активния туристически сезон. Първият самолет ще кацне на летище Варна на 30 май. Най-добрата авиокомпания в Европа разширява мрежата си от дестинации, които обслужва. Към момента самолети на THY летят само до столицата на България, откъдето 2 редовни полета дневно се изпълняват 3 пъти седмично.

В момента самолетите на THY са най-новите в сравнение с всички европейски авиокомпании. Компанията следва програма за постоянна модернизация и повишаване на качеството на услугите, с която намалява възрастта на летателните средства. THY разполагат с над 240 летателни машини и имат подписани договори с Airbus и Boeing за доставка на 252 нови самолета до 2020 година.

Turkish Airlines е превозвача с най-широка мрежа в Европа, като изпълнява полети до 105 държави на 5 континента. През 2012 година  компанията обслужва 38 милиона пътници.