Румен Петков: Орешарски, продължаваме с Варна

Във Варна живеят около 4 000 руски граждани с постоянен статут в България. В руския сектор във Варна в ДАНС в момента няма никой

Орешарски, продължаваме с Варна, казва Румен Петков на премиера в поредното си обръщение. То там беше, за да разделите парите, от откраднатите тръби от "Напоителни системи". Но, както вече казах, за твоето правителство кражбата е норма на поведение. Дръж човека, той краде, но ти си в далаверата, вън от съмнение. 

Това, че изнесе Министерски съвет е добре, вече те посъветвах да не го връщаш. Но, че съсипваш националната сигурност, е зле. Това, че си ликвидирал руското направление по морето, ни унищожава пред партньорите ни. 

Но да отидем малко по-натам във Варна. Понеже преди дни се смях от сърце на твърдението на един вестник, че ти ще координираш специалните служби и ти предложих – кажи истината. Ти веднъж вече обяви, че твоят фаворит е Пеевски. Обяви го – той е титулярът по сметката, ти си слуга и то, незапомнен с добро, от времето на същия Пеевски.

Във Варна живеят около 4 000 руски граждани с постоянен статут в България. В руския сектор във Варна в ДАНС в момента няма никой. Дали работиш за руската мафия, дали работиш срещу българските интереси и срещу партньорите ни от НАТО – не знам. Но че някой ти плаща за това, съм абсолютно безапелационен. Като координираш службите и като те координира Пеевски, попитай – около теб има един – двама човека, които поназнайват. След като ти си координаторът, значи ти носиш отговорност.

Теб очевидно не те интересува какви капитали влизат от Русия в България, с какви капитали се купуват руски имоти в България, влизат ли в България стоки от Русия с възможна двойна употреба. Но си верен на Пеевски, за теб това е важното. А ако външният ти министър вземе да ти обяснява нещо, кажи му – един познат ти казал, че има непреодолим фактор на властта в България. Ако той не ти отговори кой е факторът, питай мен.