15 места, които да посетите, преди да станат популярни

Туризъм

20-05-2014, 19:55

Снимка:

Източник: Thinkstock/Guliver

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

София е сред онези местенца, които трябва да посетите сега, преди да са се претъпкали с хора

В днешно време туристите се чувстват като в капан. Светът е пълен с надценени дестинации, които просто са претъпкани с хора. Ами, ако можехме да се измъкнем и да посетим някое красиво местенце преди то да стане популярно за останалите?

"Хъфингтън поуст" предлага 15 "изгряващи звезди" сред туристическите дестинации и приканва да ги видим сега, за да можем един ден гордо да заявим "Помня това място, когато ...".

Хосе Игнасио, Уругвай

Само 300 човека живеят тук, но през зимата (лятото в Южна Америка) в Хосе Игнасио пристигат звезди като Шакира. Нов луксозен хотел е напът да отвори врати тук, но поне още известно време няма да сане прекалено популярна дестинация.

Кох Ронг, Камбоджа
Да посетиш този остров е все едно изведнъж да се озовеш на място от картичка. Само няколко бунгала и рибарски селца, там няма пътища и мнозина твърдят, че това е Тайланд отпреди 20 години, преди туристите да стъпят на девствените плажове.

София, България


София е най-евтиният европейски туристически град за 2014 г. Сигурни сме, че столицата на България няма да остане тайна за туристите още дълго, отбелязва изданието. В града се преплитат модерна космополитност, красиви древни църкви и архитектура от времето на Османската империя.

Амбергрис Кайе, Белиз

Белиз е напът да се превърне в новата гореща туристическа атракция в Централна Америка и ако това се случи, курортът Амбергрис Кайе ще е перлата в короната ѝ.

Мианмар

Ако през 2010 г. едва 300 хил. души са посетили Мианмар, то три години по-късно тази цифра се е увеличила до 2 млн. Преди цените да скочат до небето, повозете се на лодка по езерото Инле и уловете залеза на Шведагон.

Роатан, Хондурас

Роатан не се класира сред любимите места на посетителите на Карибските острови, но това е само защото не са чували за него. Круизните кораби спират там едва от 2005 година. Плажната ивица е с дължина 56 километра, а на нея може да се порадвате на усамотение.

Рига, Латвия


Очаква се популярността на латвийската столица да скочи, след като е обявена за европейска столица на културата за 2014 г. Една от най-евтините европейски дестинации привлича с историческите си, културни и архитектурни обекти.

Пулия, Италия


Ако обичате средиземноморка кухня Пулия е вашето място. Храната е местно производство, ресторантите са старомодни и все още предлагат отлично обслужване, можете да спите в типична селска къща и ...всичко това близо до красив плаж.

Замбия и Зимбабве


Не може толкова красиво място като водопадът Виктория да не е вече известно. Наскоро обаче наблизо бе открито летище, което улеснява достъпа до това райско кътче и до останалите красоти на Замбия и Зимбабве.

Йорк, Великобритания


Една от най-големите католически катедрали в Европа се намира в Йорк, Великобритания. А многобройните кафета, клубове и стаи за чай са разположени в стари сгради, някои от които са от XVI век.

Бусан, Южна Корея

Повечето туристи ходят в Сеул и малцина обръщат внимание на Бусан, който изобилства от величествени храмове. Градът разполага с впечатляващ музей на изкуството, открито светилище на птици и рибен пазар, на който се предлагат живи калмари.

Манила, Филипините


Трафика и бедността са обичаен пейзаж, но този хаос ще ви очарова, а и е доста евтина дестинация и определено си заслужава.

Пу Куок, Виетнам


Виетнамският остров е точното място, ако искате да се насладите на красива природа под формата на примамлив плаж. Със сигурност това ще е следващата популярна туристическа дестинация в азиатската страна.

Кеп, Камбоджа

Удивително предложение, което ще плени любителите на морската кухня. Пазарът за раци, който се намира на брега, предлага морските дарове направо от морето.

Салинас Грандес, Аржентина

Любопитно място за туристите е и солената пустиня Салинас Грандес в Аржентина.

Източник: "Хъфингтън поуст", превод: Vesti.bg