Полицията: Проблемът с палежите на коли във Варна е голям

От началото на година до момента има 26 случая на умишлени палежи

"Проблемът с палежите на коли във Варна е голям", това призна новоизбраният за временен шеф на полицията във Варна, гл. инспектор Николай Калчев. Той отчете, че от началото на година до момента има 26 случая на умишлени палежи, което е с 14 повече за същия период през 20013-та. Въпреки това тази година има разкриваемост на почти половината, докато миналата година не е открит извършителят на нито един палеж. 

Полицията е разкрила е установила виновниците за 12 от случаите тази година. 11 от тях са дело на психично болен младеж и досъдебното производство срещу него е прекратено. За другия случай на запалена кола има данни за мотива и е събрана оперативна информация за извършителя, но гл. инспектор Калчев отказа да даде повече подробности.

Той обясни, че потърпевшите са всякакви хора – с криминално и без криминално минало, сред тях има лекари, такива с политическа обвързаност и пр. Има запалени коли от ревност, заради натиск, заради наркотици - вскякви са мотивите, посочи шефът на полицията във Варна.