Разследван за въоръжени обири на магазини остава в ареста

Крими

20-05-2014, 12:10

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Той е само на 21 години

Георги Димитров, разследван заедно с други двама младежи от Варна за серия въоръжени грабежи, остава в ареста. Днес Апелативният съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 21-годишния варненец.

Димитров е с постоянна мярка за неотклонение от 14 февруари. Заедно с Боян Добрев (19г.) и Стоян Туримацов (21г.) са бвиняеми за два въоръжени грабежа на хранителни магазини в центъра на Варна, откъдето задигнали общо 380 лв. Според първоначалното разследване групата е действала от ноември 2013 г. до февруари 2014 г. По това време били извършени поне 10 идентични обира на търговски обекти във Варненско. При обиски от домовете им органите на реда иззели оръжия и маски, намерени са и други доказателства за престъпната им дейност, а в квартирата на Георги открили и малко количество марихуана.
Набезите са били предварително организирани, обмислени и подготвяни. Групата е набавяла средства за прикритие, разпределяни са били ролите на всеки един от участниците. Престъпленията са тежки и за тях законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор. Въпреки самопризнанията и съдействието, което младежът е оказал на разследващите, тази съдебна инстанция намира, че все още е реална опасността Георги да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Боян Добрев и Стоян Туримацов също търпят най-тежката мярка за неотклонение.