"Владиславово" празнува четири дни, откриват и новия параклис

Животът

20-05-2014, 11:46

Снимка:

vladislavovo.bg, архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Утре е празник на района

На 21 май район "Владислав Варненчик" за пореден път ще отпразнува своя празник, чието начало е дадено още от първите заселници. Събитията ще започнат в 11 ч. в местността "Ментеше", където ще бъде отслужен празничен водосвет. За доброто настроение на гостите ще има песни и танци на открито.

Кулминацията на празника е откриването на вече построения параклис "Св. Мина", което ще бъде в 15.30 ч. Очаква се той да бъде осветен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Строежът му отне точно 2 години, тъй като на същия ден през 2012 г. бяха налети основите му.

В 16 часа в читалище "П. Р. Славейков" ще бъде открита детска картинна изложба с творби на лауреатите от конкурса "Децата на Владиславово рисуват". За 18 часа е предвидено празнично шествие, които ще премине по бул. "Св. Елена". В 19 часа в читалището ще започне и тържественият концерт.

Тържествата ще продължат и през следващите дни. За 22 май от 10 часа на стадиона ще има лекоатлетически крос, а в 16.30 ч. на паркинга на магазин "Пикадили" ще е концертът "Пролетен поздрав", с участието на деца от I Основно училище и детските градини. В 18 часа в читалището ще се проведе традиционният конкурс за красота "Мис и Мистър Владиславово".

На 23 май в 10.30 часа ще бъде представен детски мюзикъл "Галена Богданка", отново в читалището. На 24 май от 18 часа там ще се проведе и празничен концерт посветен на Деня на славянска писменост и култура.