Откриха ремонтираните "Злетово" и "Средец" в район "Аспарухово"

Мисия Варна

19-05-2014, 16:34

Снимка:

live.varna

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва пълнене на дупките

Иван Портних: Още 3.5 милиона за пешеходната зона

Близо километър от пътя към Ракитника също е обновен и с нова маркировка

Обновени участъци на улица "Злетово" – прочута доскоро с дупките и пропаданията, и улица "Средец" в Аспарухово откри днес кметът на Варна Иван Портних. След отводняване на района зад ДКЦ "Св. Иван Рилски", бе подменена дъждовната и битовата канализация и бе положена нова настилка.

"Всички знаем, че тук имаше сериозни проблеми при дъждовно време, затова направихме проект и заедно с ВиК – Варна, ремонтирахме участъка. Общината вложи около 440 000лв", каза Иван Портних. Той допълни, че продължават ремонтите в района – на тротоари и улици. Днес бе показан и обновеният участък на панорамния път от Галата към Ракитника. Извършен е основен ремонт на около 800 м. и е положена нова маркировка.

"Планирали сме и ремонт на бул. "Христо Ботев" -  от Катедралата до Аспаруховия мост. В момента работим по проектирането, а полагането на новия асфалт ще започне в началото на следващата година", каза кметът. Той допълни, че се водят разговори с правителството за ремонта на моста. "Надявам се, съвместно с държавата да намерим решение и финансиране, защото всички добре знаем, че реконструкция на моста е необходима", каза той.