Изкуство, спорт и дискусии за Деня на морето

Животът

19-05-2014, 15:39

Снимка:

tu-varna

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ще има и щафетна обиколка за купата на Ректора на Техническия университет

Европейският ден на морето отбелязваме утре. По този повод областните управители на Варна, Бургас и Добрич, със съдействието на Маруся Любчева – член на ЕП и академичното ръководство, Студентски съвет и Морски клуб при Техническия университет, са организирали няколко мероприятия.

Семинарът "Море без отпадъци – европейската инициатива" ще започне в 10 часа в НУК, Конферентна зала в ТУ. Поканени са експерти и специалисти от областта на околната среда, морско дело, морски индустрии, морски туризъм. В същия час ще започнат и демонстрациите и състезанията по морски многобой пред учебния корпус. Началото на щафетната обиколка за купата на Ректора е в 11 часа. Половин час по-късно е предвидено посещение и демонстрации на възможностите на тренажорните комплекси за корабни механици и навигатори и лаборатория "Виртуална реалност". В 12.30 ще започне викторината на морска тематика, а в 13 часа е награждаването на победителите.

Кръглата маса "Българската морска култура и морските приоритети на Европейския съюз" започва в 13 часа и ще продължи до 17.30 часа, като ще бъде в конферентна зала.
Във фоайето на учебния корпус е изложбата "Да опазим морето чисто от замърсяване".