ВНЛ стана пролетен шампион на Варна в импровизиран турнир по плажен футбол

Спорт

19-05-2014, 11:11

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Надиграха Спартак със 7:6 и с дузпи Варненските момчета

Три варненски тима, които ще участват в първенството по плажен футбол, участваха в импровизиран турнир в този спорт. Той бе част от подготовката на отборите за новия шампионат. Тимовете на Варненските момчета, ВНЛ (Вяра Надежда и Любов) и Спартак премериха сили през уикенда.

Отборът на ВНЛ спечели първата контролна надпревара за сезона, след като надигра Варненските момчета и Спартак. В първата среща "поповете" срещнаха съпротива срещу Варненските момчета, като в редовното време двата тима завършиха при резултат 5:5. При дузпите обаче ВНЛ не остави шанс на "момчетата" и излезе краен победител.

Във втория си мач ВНЛ удари и миналогодишния първенец в този спорт Спартак, който се готви повече от месец на плажа за участие в Шампионска лига и тренира всеки ден, с 6:5. Тимът на Симеон Христов пък успя трудно да победи Варненските момчета с гол в последните секунди на срещата - 7:6.

"Турнирът бе контролен. Нямаше съдии, купи или медали. Направихме го за да видим как вървят нещата с подготовката. А отделно Спартак се готви за Шампионска лига и се нуждаят от мачове. Решихме да направим спарингите доста спонтанно и затова не успяхме да поканим и другите варненски отбори да се включат", сподели пред Varnautre.bg играчът на ВНЛ Ивайло Стоянов.