Правителството се скри в Евксиноград

Новините

17-05-2014, 02:18

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

В последния момент заседанието беше преместено от ФК в резиденцията

Часове преди началото на изнесеното заседание на Министерски съвет във Варна правителството промени мястото на провеждане и реши да се скрие в резиденция "Евксиноград". Първоначално министрите трябваше да заседават във Фестивалния комплекс от 10 часа в събота, а след това отново тук да се срещнат с кметове от региона. Около 21 часа в петък правителствената пресслужба оповести промяната на мястото без да съобщи причините за нея.

В сферата на догадките остава предположението, че причина за рокадата са многобройните събития по ларгото в последните дни. В това число и предизборна шатра и изложба на ГЕРБ, на които утре след обед се чакат бившият премиер Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов с голяма група кандидат-евродепутати.

Като капак половин час преди срещата на премиера Пламен Орешарски във ФК в петък следобед тук се изсипаха ученици от НУИ "Добри Христов", които протестираха с музикални инструменти, песни и танци срещу липсата на нормални условия за провеждане на занятия в държавното училище.

В писмо до медиите преди 2 седмици родителите им заявиха, че топката за решаване на спора за общата сграда с Колежа по туризъм е в ръцете именно на премиера Орешарски.