Побратимяваме се с морската столица на Виетнам

Мисия Варна

16-05-2014, 14:51

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Да Нанг е четвъртият по големина град в социалистическата република

Проект за Меморандум за създаване на връзки  на приятелство и сътрудничество между Варна и виетнамския град Да Нанг предостави Ле Дък Лиу - посланик на Социалистическа Република Виетнам, по време на среща с  кмета на морската столица Иван Портних. Дипломатът и военното аташе на азиатската държава – Ле Дук Луу, бяха придружени от министъра на транспорта Данаил Папазов.   

"Проведохме една полезна среща с нашите гости, по време на която обсъдихме възможността добрите отношения между България и Виетнам да прераснат в ползотворно сътрудничество между Варна и град Да Нанг – в сферите на културата, образованието, туризма  и икономиката. С днешните разговори поставихме начало на побратимяване на двата града, които са със сходни социално-икономически профили", каза кметът Иван Портних.

Посланик Ле Дък Лиу обясни, че интерес към Варна е бил проявен от управата на град Да Нанг по време на посещение на българска делегация, водена от премиера.  "Ще се радваме, ако започне активно сътрудничество между двата града, защото те са най-красивите в България и Виетнам", допълни той.

Да Нанг е четвъртият по големина град във Виетнам. Намира се на южното крайбрежие и е икономически център в региона.