Бакшиш върна портмоне с 10 000 лева на руски туристи

Таксиметровият шофьор звънял дори до почетното консулство на Русия в Бургас

Таксиметров водач от Бургас стана пример за честност след като намери в колата си забравено портмоне и ги върна на собствениците, съобщава Нова ТВ. Николай Димитров разказва, че  освен сумата от над 10 000 лева в портфейла на руски турист имало документи, кредитни и дебитни карти, но нито за миг не му минала мисълта да ги задържи за себе си. Цеца Алексова се срещна и разговаря с него.

За Николай курсът бил съвсем обикновен - руски туристи поискали да ги закара от Бургас до Несебър. Отивали на гости на свои приятели.

„Изпратихме се, прибрах се и като гледам той тъмен портрфейла и постелката тъмна и не го видях. Отварям и гледам много пари, документи, кредитни карти… въобще викам тоз човек, направо туй младо семейство, какво ще правим сега, не зная”, обяснява таксиметровият водач Николай Димитров.

Николай пресмята, че парите са над 10 000 лева, качва се в колата и тръгва обратно за Несебър да търси оставените преди час клиенти. Казва, че нито за секунда не му е минала мисълта да прибере парите. И прави аналогия с положението на сина си, който бил на почивка в Гърция.

Николай търси за съдействие почетното консулство на Русия в Бургас, звъни на управителя на затворения комплекс, в който е оставил семейството. Накрая успява да открие клиентите си.

В знак на благодарност получава бакшиш, но по думите му не това е удовлетворението от историята, а чистата съвест, която нямало да го остави на мира, ако е посегнал на чуждата собственост.